Любопитно

80 млади семейства се включват в инициативата „Алея на новия живот“

Близо 80 млади семейства са заявили желанието си да се включат в екологичната инициатива „Алея на новия живот“ в Димитровград, съобщават от общината.

Събитието ще се проведе на Цветница – 9 април до Голямата пейка в Димитровград от 10 до 11 ч. В началото на парк „Марица“ родителите на новородени деца ще могат да получат своите дръвчета-чинари, които да засадят на избрано от тях подходящо място. Дългогодишен партньор на общината в екоинициативата е фирма „Каолин“, която предоставя безвъзмездно декоративните дръвчета. От кметството са подготвили празник за малчуганите и техните родители, на който ще има много музика, балони и атрактивни места за снимки.

Вече 14 години община Димитровград организира засаждането на дръвчетата, част от екологичния проект „Алея на новия живот“. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, родени в периода 1 март 2022 г. – 28 февруари 2023 г., да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби.

Декоративното дръвче може да бъде засадено на подходящо място – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност родителите да полагат грижи за него.

От 11 ч. на сцената на площад „България“ празникът ще продължи с цветния фолклорен ритъм на Лазаровден и Цветница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button