Регион

Димитровградска гимназия е първа в национален конкурс

Eзиковата гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград e победител в първия национален конкурс за училища – посланици на Европейския парламент. Надпреварата е организирана от Бюрото на Европейския парламент в България .

Целта е да се популяризира дейността на европейските институции сред по-широк кръг ученици и да събуди интереса им към европейски теми. Конкурсната задача беше училищата да организират съвместна дейност с едно или повече училища от България или друга държава членка.

Посланиците от Езиковата гимназия с ръководител учителя Калоян Добрев са провели състезание „Спечели Европа“ с две други училища в Димитровград. Участниците са получили грамоти и награди. Състезанието е заинтригувало седмокласниците и е засилило интереса им към ЕС и европейските ценности.

Димитровградската гимназия дели първото място в националния конкурс със Средното училище „Христо Ботев“ в Айтос. Учениците ще получат материални награди.

Наскоро група от гимназията е посетила Страсбург като част от програмата „Евроскола“, припомня Бюрото на Европейския парламент в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button