Хасково

Изложба за хасковския публицист Делчо Василев в библиотеката

Тонка КойчеваИзложба по повод 110-годишнината от рождението и 30 години от смъртта на хасковлията Делчо Василев ще бъде открита в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ на 2-ри ноември, съобщи директорът на кулутурното средище Тонка Койчева.

Делчо Василев е известен в близкото минало местен деец на културата, журналист, публицист, литературен критик и родолюбец. Изложбата се подготвя със съдействието на Териториален архив – Хасково, откъдето са предоставили копия на публикации от и за Делчо Василев, книги, сборници и периодичен печат.

Ще бъдат показани журналистическата му карта и богат снимков материал. Място в изложбата е предвидено и за писма на публициста с известни българи, сред които е и поетесата Елисавета Багряна. откриването на изложбата ще премине и под знака на Деня на народните будители- първи ноември, защото Делчо Василев е техен следовник, допълни Койчева. Регионалната библиотека ще издаде и биоблиография, посветена на публициста.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button