Регион

18-годишният от Странско: Не го бих аз, другият беше. В селото почват подписка срещу него

18-годишният Делчо, който е обвинен за жестокия побой над 67-годишния Филчо Атанасов от село Странско, остава в ареста. Той беше изправен пред съда с искане за най-тежката мярка, след като преди два дни му беше повдигнато обвинение.

67-годишният мъж е в кома в хасковската болница след жесток побой. Случката е от нощта на събота срещу неделя. Според събраните от разследващите доказателства тогава две момчета – на 15 и 18 години отишли в дома на жертвата с бутилка алкохол. След като започнали да пият нещо се объркало и 18-годишният Делчо нанесъл тежки травми по главата на домакина.

За жестокия побой се разбрало едва на следващия ден, когато съседи видели пребития мъж на улицата целият в кръв. Беше неадекватен, но успя да каже кой го е бил, разказа днес съседът му Янко Симеонов, който подал сигнал към кмета и към полицията.

Съд
Янко Симеонов

18-годишният Делчо е от Длъгнево и е в Странско от скоро. Въпреки крехката си възраст, той има 3 предишни присъди – за средна телесна повреда, за кражба и за използване на платежен документ без съгласието на собственика, каза прокурор Мадлена Колева.

Кметът на Странско Хубен Пончев пък разказа, че доскоро е бил на пробация и откакто е в селото непрекъснато създава проблеми – разпространява наркотици и краде. Хората искат сурово наказание и изселване, за което започват подписка.

Съд
Обвиняемият Делчо

В съдебната зала Делчо заяви, че не е автор на жестокия побой. Той посочи, че ударите нанасяло по-малкото момче, което е на 15 години. Бил пиян и си изкарал яда на възрастния човек. Това обаче не било прецедент, според жителите на Странско. Често Делчо набеждавал други момчета от селото за извършени от него нарушения и престъпления.

Странско
Къщата на Филчо Атанасов

67-годишният Филчо Атанасов е в ОАИЛ на хасковската болница в кома. Той е докаран в съзнание и настанен в Неврохирургия, но впоследствие се е влошил, обясниха от лечебното заведение.

Предвиденото по закон наказание за обвинението на 18-годишния Делчо е до 10 години затвор.

Съд

Определението на Районен съд – Димитровград за постоянния арест на Делчо може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Хасково.

Прокуратурата повдигна обвинение на единия от младежите за побоя в Странско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Антимангал
Антимангал
06.04.2023 8:30 8:30

Обесете гадните мангали.

Back to top button