Хасково

Ученици от Хасково и Димитровград се представиха силно на олимпиадата по английски

14 ученици от Хасково и Димитровград се представиха силно на националния кръг на олимпиадата по английски език.

4 от тях са от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. Това са осмокласникът Теодор Георгиев, който е постигнал 91.5 т., Мартин Найденов в 9 клас с 88 т., Лъчезар Георгиев в 10 клас с 86 т., който достига за втора година на този етап и Александър Панайотов също в 10 клас със 75.5 т. Те разказаха, че диктовката е била сред предизвикателствата на олимпиадата, както и есето заради специфичните теми, като тази дали дадени професии са доминирани от един пол.

Директорът Гергана Петрова каза, че трима преподаватели са отговорни за високите постижения по английски език – Марияна Данева, Дарина Маркова, Мария Чанкова, която е ръководител на школата по английски език по националната програма „Ученически олимпиади и състезания“.

ПМГПрез тази година два пъти се увеличава броят на учениците, които успяват да достигнат до националния кръг на олимпиадата, доволна е Петрова. Вече има и ученик, който ще участва и в подбор за влизане в националния отбор за международната олимпиада в Букурещ, Румъния – Мартин Найденов.

ПМГОстаналите участници от региона на националния кръг са при осмокласниците Теодор Иванов от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград с 93 т., Виолета Пехливанова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково с 88 т. При деветокласниците са Александра Атанасова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково с 88 т. и Александър Атанасов от същата гимназия с 85.5 т. В групата на десетокласниците се представи Виктория Кирякова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ с 82.5 т.

При единадесетокласниците лауреат с отличен 6 стана Николай Русев от ЕГ „Д-р Иван Богоров“ – Димитровград с 85.5 т., с отличен 5.50 е Асен Аврамов от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ със 77.5 т., а неговата съученичка Лилия Иванова е със 72 т.

В групата на зрелостниците имаше двама участници от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград. Калоян Павлов е с 89.5 т. и отличен 5.75, а Георги Монев е с 86.5 т. и отличен 5.50 от националната комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
StrayF
StrayF
08.04.2023 20:41 20:41

Коя олимпиада по Английски? Щото ако е Кингс, детето ми е трети клас със златен медал, ОУ Христо Смирненски и не са го споменали.

жожоба
жожоба
12.04.2023 13:05 13:05
Отговор до  StrayF

Ако сте добре запозната, ще знаете, че KINGS олимпиадите са за ученици от 1 до 8 клас.

жожоба
жожоба
12.04.2023 13:11 13:11
Отговор до  жожоба

Защо не е споменато за медала на детето Ви, питайте училището.

Back to top button