Хасково

10% е безработицата в Хасковска област

Работник, илюстрация10474 са регистрираните безработни в Хасковска област, броят им спрямо август е намалял със 144. 10% е равнището на безработица през септември. Най-висока тя е в общините Симеоновград и Маджарово, където делът на икономически активното население намалява. На работа в цялата област са постъпили 513 безработни. В бюрата по труда са обявени 360 работни места, 127 от които от частния сектор, уточниха от Дирекция „Регионална служба по заетостта“.

Най-голяма ангажираност осигурява националната програма „От социални помощи към осигуряване на заетост“, в която са включени 232 лица. 64 са включените в дейността „личен асистент“.

В началото на октомври стартира набирането на желаещи за обучение по проекта „Подкрепа за предприемчивите българи“. До края на миналата седмица 277 безработни в Хасково, Димитровград, Свиленград и Харманли са подали заявления. Те ще се обучават по специалностите „Малък и среден бизнес“ или „Бизнес услуги“. След това те ще разработват бизнес планове за стартиране на собствен бизнес в различни отрасли, с изключение на селско, горско и рибно стопанство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
virginian
virginian
27.10.2011 20:16 20:16

Глупости не ми се слушат, не ми се и четат.Дразнят ме очевадните неща- във всяко семейство има поне по един безработен, а това е не по-малко от 40% безработица!!!

Мария Григорова
Мария Григорова
28.10.2011 9:00 9:00

Не е истина,че безработицата е толкова малко.Към средата на септември ми се наложи да направя статистика на безработицата конкретно за една политическа партия.Когато отидох в статистическия център на града,ми дадоха цифри,но ме посъветваха да отида и до бюрото по труда.Там се оказа,че трябва да пусна молба и да изчакам 14 дни.Чрез познати и добри хора получих информацията не законно и се оказа че има голямо разминаване в данните.Бях възмутена и шокирана.Така,че,моля ви проучете добре истинската цифра.Аз не мога да коментирам,но определено се укрива истината пред хасковлии.

Back to top button