Любопитно

Творби на д-р Драгомир Мирчев са публикувани в нов алманах

Популярно издателство отпечата новия Алманах „Нова българска литература“ – Хумор и сатира 2023, който се явява едно реалистично представяне на съвременната българска литература. На неговите страници може да се прочете и написаното от познатия на културната общественост в Хасково д-р Драгомир Мирчев.

Ето една от неговите епиграми, озаглавена „Прошение към личния лекар“: „Докторе, прелей ми кръв на лъв,/барем в къщи да съм пръв“. На читателя той поднася и избрани афоризми като тези: „От реверанс на реверанс,/ напипа златния си шанс“, „Който пълзи, /не лее сълзи“. Любопитни са и парафразите на д-р Мирчев: По Христо Ботев: „Патриот е – душа дава/ за авоарче в чужда държава“. По Георги Джагаров: „Земя като една човешка длан/ а що боклук на нея е събран!…“.

Кратките творения на д-р Мирчев са класирани за печат в алманаха заедно с още 26 поети и прозаици от страната. „Прочетете за седма поредна година най-забавните истории на страниците на алманаха“, казват издателите. Биографични данни и снимки на авторите допълват традиционното издание, което твърди: „Размерът има значение. Особено когато става въпрос за усмивката.“

КнигаКакто Haskovo.info писа, д-р Мирчев подготвя за печат книги с работни заглавия „Нефризирани рими“ и „Новодумки“ – афоризми и лирика. Подвластен на любимите си изкуства (музика, живопис, художествена фотография, литература), той е поканен и за участие в Международния фестивал във Флоренция през юли, готви се и за други конкурси и културни прояви у нас и в чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button