Хасково

Ловци облагородяват паметно място край Хасково

Ловците от дружина „Гергьовден“ в състава на хасковското сдружение облагородиха мястото, където през далечната 1896 г. под клоните на вековен бряст е основано стрелческо дружество. Така е сложено началото на организираното ловно движение в Хасково.

Ловците засадиха дръвчета, които ще направят по-приветлив района. Там се издига и християнски параклис „Св. Георги“, построен с труда и дарения на ловците.

Ръководството на сдружението изказа сърдечни благодарности на председателя на дружината Ангел Николов и на всички ловци за инициативността и усърдната работа.

ЛовциИсторическата за хасковските ловци местност се нарича „Гергьовденя“ от стари времена. През 1984 г. тогавашното ръководство на ловно-рибарското дружество в Хасково поставя паметен знак. На скален къс от Източните Родопи е монтирана мемориална плоча с надпис, който напомня за основаването на дружеството на 6 май 1896 г.

Преди две години ловецът Ангел Стайков от дружината в село Тънково оформи информационно илюстровано табло с данни за хасковското сдружение. Таблото бе изработено от ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кичка Михайлова
Кичка Михайлова
09.04.2023 12:12 12:12

Браво, похвално! Много здраве и късмет на всички ловци !!!

Комшия
Комшия
09.04.2023 19:23 19:23

Браво Мишо !!!

Back to top button