Регион

80 семейства получиха дръвчета за рожбите си на Цветница

Близо 80 млади семейства с новородени деца получиха по една фиданка чинар, която да засадят на избрано от тях място в Димитровград.

Екологичната инициатива „Алея на новия живот“ се провежда вече 14 г. на Цветница и в нея се включват родители на деца, родени в периода 1 март 2022 г. – 28 февруари 2023 г. Тази година засаждането не е в Алеята на новия живот заради ремонта на парк „Марица“.

Всички бяха поздравени от кмета Иво Димов, който връчи на всяко семейство дръвче, върбова клонка и грамота. Той предупреди родителите да засаждат чинарите на достатъчно широко място, защото за 10 – 15 г. израства голямо дърво и даде за пример тези по централната алея в града. Дръвчетата традиционно осигурява частна фирма. На празника имаше много снимки, балони и фолклорна програма.

ДръвчетаНиколай Колев и съпругата му Венета Тодорова засадиха дръвчето за Велизара, която е на 2 месеца, в градинката пред жилищния им блок. Те имат и по-голяма дъщеря – Никол на 10 години, която също си има дръвче – в Алеята на новия живот в парк „Марица“. Семейството коментира, че инициативата е много добра и прави Димитровград още по-зелен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button