Хасково

ВСС избра Господинка Пейчева за временен шеф на Хасковския окръжен съд

Господинка Пейчева, снимка:Новинар югВисшият съдебен съвет избра Господинка Пейчева за временно изпълняващ длъжността председател на Окръжен съд – Хасково. Пейчева е съдията с най-дълъг стаж в местната Темида. Тя е била председател на Районния съд, а след това и заместник – председател на Окръжния съд.

Изборът на Господинка Пейчева идва седмица след като ВСС отложи избора на председател на шеф на местния окръжен съд. Кандидатите за поста бяха настоящият председател Росен Русев и председателят на Районния съд Миглена Тянкова. 

Haskovo.info припомня, че причината изборът да не се състои е проверката на Върховната касационна прокуратура срещу Русев, която показва, че той е излизал 7 пъти от страната без да е в отпуск или командировка в периода 12 септември 2007 г. – 10 декември 2009 г., като дори е ползвал служебната си кола и е навъртял 1 700 километра. 

За проверката на Русев се разбра, когато той се кандидатира за председател на Апелативния специализиран съд. Срещу кандидатурата му имаше сериозен отпор във Висшия съдебен съвет и той я оттегли. Сега Софийска градска прокуратура ще проверява отново дали в действията му има данни за престъпление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.10.2011 21:09 21:09

Ванчев ко чакаш въ?Смачкайте га та с Мегленчето въ! ВСЯ ВЛАСТ СОВЕТОМ…

Вая
Вая
28.10.2011 10:31 10:31

Много правилен избор направи ВСС. Защото в съда следва да има и приемственост. Г-жа Пейчева е не само много добър професионалист, но никой не може да каже, че е прескочила някоя от степените на кариерното развитие. Работила си е в съда и всичко й е ясно- структура, организация на работа. Освен това считам, че се отнася добре с колегите си . Това е много важно, защото считам, че в съда всеки наблюдава всеки- къде ходи, с кого се събира, какво прави. Да не мислите, че за посещенията на председателя на съда г-н Русев за който се писа, че се извършват проверки те са инициирани от външни хора? Че кой ги знае тези работи къде е пътувал г-н Русев, кога и пр. освен хора от съда? И не мога да разбера защо трябва да се мачка един професионалист? Всяка реализация на един юрист трябва да дойде като оценка и награда с времето си. Така, че не е ли редно някои, които много бързат да почакат.? И понеже се тиражира в пресата, че и хора извън системата са кандидати за постове в съда и прок*ратурата не е ли редно да поработят малко там пък тогава да кандидатстват за ръководители. Защото има съдии и прок*рори, които цял живот се трудят, а растат само на място. Защо.? Нима от състава на тези институции , пък и от районните съдилища и прок*ратури няма достатъчно подготвени кадри за ръководители с оглед въведената мандатност за ръководителите на съдебните институции ?

Анонимен
Анонимен
28.10.2011 13:34 13:34

Ай ся растяли само на място амь кат е заето другаде а? И я съм завършил за цар ама поради липса на длъжност немоа да ма назначят яаа. Апък таа Пейчева … знаим ко представлява и тя ваа хаиди Мегленче хайдиии…

Back to top button