Спорт

Георги Георгиев триумфира с титлата на двойки в Турция

Георги Георгиев от клуб „Хасково“ триумфира с титлата на двойки на турнира за юноши и девойки от категория J100 на ITF в Истанбул (Турция), съобщават от федерацията по тенис.

Във финалната среща Георги и Глеб Секатов от Украйна победиха с 6:3, 3:6, 11-9 Виктор Кузнецов и Иван Владимиров от Русия. На полуфиналите Георгиев и Секатов елиминираха първите поставени Маркус Молдер от Естония и Войтек Валеш от Чехия с 6:2, 1:6, 10-7.

Това е пета титла за Георгиев на двойки от турнири на ITF.

ТенисНа кортовете в хасковския парк „Кенана“ пък се изигра първият турнир от верига „Kinder+“ за 2023 г. в България.

ТенисЗа седми пореден път в България ще се проведат турнири от веригата „Kinder+“. В календара на БФТ се предвиждат по 10 турнира във възрастовите групи до 10 г. и до 12 г. В тях децата ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите за международните финали, които ще се проведат в периода 30 октомври – 2 ноември в „Рафа Надал Академи“ в Майорка, Испания.

В Хасково се проведе турнир за момчета и момичета до 10-годишна възраст. В състезанието взеха участие 42 момчета и 36 момичета.

ТенисВъв финала при момчетата Борислав Атанасов (ТК „Авеню“, Бургас) победи с 5:4(1) своя съотборник Ивелин Василев. В мач за третото място Николай Николов (ТК „Авеню“, Бургас) се наложи с 4:1 над Красимир Ангарски (ТК „Некст Джен“, София).

Във финала при момичетата Татиана Чушева (ТК „Розова долина“, Казанлък) победи с 4:0 Рая Карабова (ТК „Локомотив 1924“, Пловдив). В спор за третото място Каролина Илиева (ТК „Виа Тенис Стар“, София) се наложи над Таня Георгиева (ТК „Авеню“, Бургас) с 5:3.

Във финала на утешителната надпревара при момчетата Мартин Севов (ТК „Авеню“, Бургас) победи с 4:2 Дейвид Христов (ТК „Свиленград“). Във финала на утешителната надпревара при момичетата Ния Проданова (ТК „Бароко Спорт“, София) се наложи с 4:1 над Стефани Георгиева (ТК „Авеню“, Бургас).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button