Хасково

46 чувала с отпадъци събраха служители на РИОСВ – Хасково

Екипът на РИОСВ – Хасково почисти участък от крайпътната зона по улица „Пловдивско шосе“ в областния град – от входа за гробищния парк до края на застроената част на улицата.

Бяха събрани 46 чувала с отпадъци – предимно пластмасови бутилки, чашки, кенчета, хартиени и найлонови опаковки и други битови отпадъци. Чувалите ще бъдат извозени от Община Хасково, допълват от Екоинспекцията.

Акцията е част от кампанията на Министерството на околната среда и водите за почистване на замърсени терени „Да сложим точка на замърсяването“. Целта е да се привлече вниманието на обществото към безконтролното изхвърляне на отпадъци на всякакви места, като се даде личен пример и се демонстрира ангажираност за премахване на вредните последици за околната среда.

ПочистванеОт РИОСВ – Хасково призовават отпадъците да се изхвърлят само на обособените за това места, а при нарушения да се подават сигнали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button