Регион

Отклонен транзит на авточасти за 52 000 лв. разкриха на Капитан Андреево

Отклонен транзит на авточасти за 52 270 лева разкриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Според документите стоките са пътували в товарен автомобил с турска регистрация. Камионът е пристигнал на 1 април на трасе „Изход товарни автомобили“. Турският водач е декларирал, че превозва от Германия за Турция 20 038 кг. авточасти, за които е представил фактура и митническа декларация.

Товарният автомобил е претеглен и регистриран на електронна везна, при което е отчетено по-ниско тегло от декларираното по документи. При последвалата митническа проверка на превозното средство, включително с рентген, митничарите установили, че в товарното помещение на камиона липсват част от описаните по документи стоки – авточасти с бруто тегло 11 364 кг.

По случая е образувано административнонаказателно производство и на шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

ГраницаМеждувременно Агенция „Митници“ беше домакин на оперативен семинар за борба с фалшивите и незаконни продукти за растителна защита. Над 50 митнически служители преминаха през лекционен и практически курс на обучение в Националния учебен център в София, в ТД Митница Варна, както и на МП „Капитан Андреево“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитър Гочев
Димитър Гочев
10.04.2023 16:00 16:00

„Незаконни“ са нези, внасяни от Турция – защото са в пъти по-евтини от АНАЛОГИЧНИТЕ в България! Явно, подбиват интересите на агрофармамафията!

Back to top button