Хасково

ЦИК остави без разглеждане две жалби от изборите в Хасковско

ЦИК реши да остави без разглеждане две жалби срещу решения на РИК – Хасково от изборите на 2 април.

Едната е от председателя на СИК 33 в свиленградското село Момково, където членовете на комисията първоначално не можаха да намерят урната, предназначена за машинните бюлетини. Те взеха от близкия магазин кашон, който пригодиха за урна. Сигналът, че в комисията се броят бюлетини от машинното гласуване в изборния ден, беше подаден от адв. Тодор Ташев.

Тогава РИК прие жалбата за основателна и даде указания на членовете на секцията, които междувременно намериха липсващата урна и гласуването продължи с нея.

Председателят на секцията иска решението на РИК да бъде отменено, защото е взето при нарушения. Според ЦИК обаче жалбата е недопустима и я оставя без разглеждане. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

Другата жалба отново е за село Момково. РИК прие за неоснователен сигнал, че кметът на селото е изнесъл временно принтера от СИК 33, който по-късно е върнал. Според жалбоподателя решението на РИК е неправилно, но ЦИК решава, че и тази жалба е недопустима и връща преписката на районната избирателна комисия, защото подлежи на обжалване пред Административен съд – Хасково, чрез РИК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Денги
Денги
11.04.2023 15:25 15:25

Цик Сик те не приемат жалби. За да не се изложат те не умеят и не разбират от нищо.

Семка
Семка
17.04.2023 20:02 20:02

Пръските се държат

Back to top button