Хасково

Общини, училища и детски градини с пари за паркове и площадки

Община Харманли е класирана в ежегодния конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“, съобщиха от МОСВ-ПУДООС.

Проектът „Спорт в хармония с природата“ предвижда монтиране на съоръжения за фитнес на открито в парк „Димана Данева“. Село Бисер е получило одобрение на предложението за възстановяване на парк в близост до река Бисерска.

Стамболово ще реновира парк, където ще има детски кът и място за екоинициативи и културни прояви на открито. От финансирането ще се възползва и хасковското село Брягово.

В категория учебни заведения средства получават ОУ „Св. Иван Рилски“ и детската градина „Елхица“ в Хасково, Професионалната гимназия „Асен Златаров“ в Димитровград, ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград. С получените средства СУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград ще изгради детска площадка.

Очакванията са с изпълнението на дейностите да се постигне по-чиста среда за живот, както и засилен интерес към инициативи с екологична насоченост.

Крайният срок за реализация на одобрените проекти – за общини и кметства е до края на ноември 2023 г., а за училища и детски градини – до края на октомври 2023 г.

В национален мащаб отпуснатите средства са в размер на 3 500 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button