Хасково

КАТ – Хасково на лов за пияни и дрогирани шофьори по празниците

Специализирана полицейска операция ще се проведе от 14 до 16 април в Хасковска област във връзка с Великденските празници, съобщават от областната дирекция на МВР.

Пътните полицаи ще проверяват шофьорите за алкохол, дрога, неправоспособност, като ще се следи и за превишена скорост. Всички полицаи, отговарящи за безопасността на движението ще бъдат включени в акцията. Проверките ще се извършват предимно през нощта главно по местата с концентрация на хора и пътни превозни средства – в района на църкви, увеселителни и питейни заведения.

Допълнително полицейско присъствие ще бъде осигурено за подпомагане на движението в дните, когато хората напускат и се прибират в градовете.

Специалистите по сигурността съветват гражданите при отсъствие през празнични дни да обезопасят жилищата си и да помолят съседи да наблюдават дома им срещу евентуално посегателство.

През пролетните празниците зачестяват кражбите и измамите при търговия с животни. Хората предварително трябва да се осведомете за имената и номерата на автомобилите на купувачите, а при разплащането да проверят дали получените пари са истински.

Традиционно огнеборците в цялата страна проверяват църковните храмове. Сред най-честите нарушения са липсата на достатъчно изправни уреди за първоначално пожарогасене, затворени или заключени евакуационни изходи и използване на неизправни отоплителни уреди.

Акцент при проверките е поставен върху спазването на противопожарния режим, създаване на условия за успешна евакуация и състоянието на електрическите и отоплителните инсталации. Огнеборците са извършили допълнителни инструктажи на църковните служители за стриктното съблюдаване на противопожарните правила.

По време на празниците са осигурени извънредни дежурства във всички манастири, църкви и параклиси, където се очаква да има големи струпвания на посетители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Разбирач
Разбирач
12.04.2023 16:03 16:03

От колко до колко часа ще е акцията, че сте забравили да напишете.Ескортирането на бежанци ще се брои ли за двойна смяна.

Макаренко
Макаренко
12.04.2023 16:31 16:31

И когато хванете някой надруса, до като не каже от кого купува дрогата, няма да го пускате!!! Продавачите търсете…. Ама, пък не е удобно, а?

toto
toto
17.04.2023 15:31 15:31

Добре че не е през деня защото тогава ще пътувам.

Back to top button