Хасково

ОИК разследва трима селски кметове по сигнал на Георги Иванов

Хасковската общинска избирателна комисия реши на своя заседание да разследва трима селски кметове по сигнал на ръководителя на „Коалиция за Хасково“ Георги Иванов.

Сигналът е постъпил вчера в ОИК и информира комисията, че за кметовете на селата Корен, Гарваново и Малево са налице отрицателни предпоставки за заемане на изборните длъжности съгласно разпоредбите на чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА. В сигнала се прави искане да бъдат проверени и всички останали кметове.
След гласуване ОИК реши да се проверят само въпросните трима селски кмета.

Сега предстои да се изпратят писма до Веселин Хаджиев – кмет на Корен, Иван Христов – кмет на Гарваново и Михаил Михайлов – кмет на Малево. В тридневен срок от получаването им те трябва да представят пред ОИК документи, удостоверяващи изпълнението на законовите разпоредби.

Предстои изпращането и на запитване до НАП за осигурителния статус на тримата.

Haskovo.info припомня, че на юнската сесия съветникът от Коалицията Георги Пеев анонсира подаването на сигнала, както и за такъв до прокуратурата, защото според Коалицията ОИК не мерят с един аршин.

Повод за реакцията е прекратяването пълномощията на кмета на с. Тракиец Красимир Бойчев заради осигуряването му едновременно от частна фирма и общината и започналата проверка за същото срещу кмета на с. Криво поле Стойчо Стоев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button