Регион

Нови нарушения при проверки на автобуси на Капитан Андреево

Нови проверки са извършени снощи на 14 автобуса на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Министерството на туризма.

Автобусите са пътували в посока Турция. В 6 от тях пасажерите са били на организирано туристическо пътуване.

В останалите 8 пътниците са били на еднодневна екскурзия за пазаруване до Одрин. За тях от Комисията за защита на потребителите ще бъде изискана справка от Гранична полиция за установяване деня на връщане на автобусите. Така се цели да се установи доколко твърденията са били коректни и да се потвърди тази информация.

При четири от проверените туроператори се е установила липса на издадени ваучери на пътниците, като липсващите документи ще бъдат изискани да се представят в КЗП. Два от автобусите са били без удостоверение за извършване на туроператорска дейност. Извършена е проверка в Националния туристически регистър на двама, които притежават правоспособност да упражняват професията екскурзовод.

От Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са съставили общо 6 акта. Икономическа полиция не е установила нарушения по време на проверката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button