Хасково

В Хасково кмет и съветници полагат клетва на 4 ноември

Община ХасковоНа 4 ноември (петък) от 9 часа ще положат клетви кметът Георги Иванов и избраните 41 общински съветника в новия местен парламент на Хасково. Заповедта за свикване на първото заседание е на областния управител Ирена Узунова.

За същата дата в 10 часа е насрочено заседанието на общинския съвет в Тополовград. Час по-късно клетви ще положат в Димитровград, в 13 часа в Симеоновград, а в 15 часа в Минерални бани.

В понеделник – 7 ноември за 11 ч. са насрочени заседанията в Свиленград и Стамболово, от 13 часа ще се проведе първата сесия в Любимец, а от 15 часа – в Харманли.

Във вторник – 8 ноември от 11 часа е заседанието в Маджарово, а от 14 часа – това в Ивайловград.

Съгласно закона първото заседание на новоизбраните общински съвети се провежда в срок до 14 дни от обявяване на изборните резултати и се свиква от областния управител. Преди началото му избраният кмет на община и общинските съветници трябва да положат клетва в присъствието на граждани от общината, председателите на Общинските избирателни комисии и областния управител. След това възникват и пълномощията на кмета и съветниците. На тези първи заседания, които се водят от най-възрастния общински съветник, ще се избират и председателите на Общинските съвети, уточняват от областна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.11.2011 22:21 22:21

п

Анонимен
Анонимен
01.11.2011 22:22 22:22

плащайте пак най скъпите данъци

Back to top button