Спорт

5 медала в Скопие за „АидаНет Вадо-рю“

Карате3 златни и 2 бронзови медала спечелиха звездите на хасковския карате клуб „АидаНет Вадо-рю“ от 30-то юбилейно издание на Международна купа „Нике“, което се проведе през уикенда в Скопие.

В състезанието за всички възрасти в македонската столица участваха 450 състезатели от 5 страни – България, Сърбия, Босна, Черна гора и Македония. Националката Силвия Вангелова грабна безапелационно златото в индивидуалната надпревара на „ката“. Съотборникът й Васил Ривов дублира успеха й на „кумите“ в категория 45 кг, а Теодора Павлова завоюва два медала от турнира – злато на „ката“ и бронз на „кумите“ в категория +50 кг. С трето място на „кумите“ от Скопие се завърна и друг възпитаник на „АидаНет Вадо-рю“и национален състезател – Егемен Сербест.

Надпреварата в Македония бе част от започналата подготовка за предстоящите догодина Европейско и Балканско първенство по карате. „Доволен съм от показаната игра на всички състезатели, включени в разширения състав на националният отбор“, коментира за  Haskovo.info генералният секретар на Българска Национална Федерация Карате Георги Ривов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button