Регион

Заради инфлацията увеличават кредита за ремонта на парк в Димитровград

Увеличаване размера на съществуващия кредит за ремонта в парк „Марица“ дискутираха на публично обсъждане в зала „Гросето“ в Димитровград, съобщават от общината.

Заместник-кметът Яшо Минков и инж. Клавдия Тончев, началник отдел „Инвестиционни дейности, околна среда и води“ аргументираха исканото увеличение заради индексирането на цените в резултат на високата инфлация. Предлаганото увеличение на кредита е с до 600 000 лв., финансиращ собственото участие на Община Димитровград.

РемонтОбщата стойност на проекта към датата на подписване на административния договор е 3 130 000 лв. Общинският съвет даде съгласие общината да сключи договор за кредит с ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“, по силата на който да поеме дългосрочен общински дълг, с който да финансира собственото си участие. В резултат на това е сключен договор за кредит в размер на 1 554 000 лв. при осреднен лихвен процент 2.60%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Въпрос
Въпрос
19.04.2023 11:40 11:40

хора няма, тези строят паркове, за да се присвоят едни пари, а кокто е известно никой нищо не взема със себе си

Back to top button