Хасково

Маскирани деца предлагаха „беля или лакомство“ в кв. „Овчарски“

ХелоуинОколо 50 деца обиколиха днес къщите из кв. „Овчарски“, като алтернативата за посетените бе „беля или лакомство“. Инициативата е по повод днешния празник Хелоуин

Сред множеството имаше феи, вампири, вещици, Спайдърмен, клоуни и още разнообразни хрумвания на малчуганите, организирани от кварталното читалище „Никола Вапцаров“. След това в залата на културното средище ги очакваха игри и дискотека. Входът за там бе детска книжка за фонда на библиотеката. 11-годишната Янка от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ получи награда за най-добър костюм. 

Освен танците вниманието на децата бе привлечено и от новите книги,току-що пристигнали в читалището. Те са закупени със средства от попълваща целева субсидия към Министерството на културата, обясни секретарят на читалището Ива Томова.

Сред новите попълнения има книги за деца и тинейджъри, учебна литература, а за възрастните са закупени заглавия на Людмила Филипова, Сандра Браун,Нора Робъртс, Сидни Шелдън, Лиуз Бегшоу. „Очакваме и още заглавия, които вече са поръчани, но все още не са пристигнали“, допълни секретарят на културното средище.

В сряда с лекция в читалището ще бъде отбелязан и Денят на народните будители.

Хелоуин Хелоуин
Хелоуин Хелоуин

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
anonimen :)
anonimen :)
31.10.2011 21:21 21:21

dano da pravqt oshte takiva organizacii Evala 🙂

Back to top button