Хасково

10 жалби за касиране на изборите в Хасковска област

Хасковски административен съд10 жалби са подали частни лица, парти и коалиции за касиране на изброите в 6 населени места в областта, съобщи за Haskovo.info председателят на Административен съд – Хасково Теодора Точкова.

Първото искане за касиране е в Брягово. Жалбата е подадена от кандидата за кмет на ГЕРБ в селото Петрана Василева. Тя загуби на първия тур на изборите с 44 гласа, а досегашният кмет Делчо Митев спечели с резултат от 56,51%.

В жалбата се посочва че има съмнение, че действителни бюлетини са отбелязани като недейстивтелни. Имало и една бюлетина, пусната в урната, в която било приложено листче с указание как да се гласува за Делчо Митев. В мотивите си за касиране на вота Петрана Василева посочва още, че всички членове на Секционната избирателна комисия в селото са подписали изборните протоколи с особено мнение. Хасковският административен съд ще нищи казуса в петък.

Две жалби има постъпили и за касиране на изборите във Войводово. Те са от кандидата за кмет на селото от БСП Зоя Миронова и лидера на общинската организация на партията Иван Станчев. Причина за искането им са намерените в средата на миналата седмица около 50 бюлетини. Те бяха оставени в шкаф в Пенсионерския клуб в селото, за да има на какво картоиграчите да записват резултата от играта.

Трите жалби с искане за касиране на вота в хасковското село Динево са оставени без движение. Причината – липса на годен за обжалване административен акт, тъй като победител ще бъде определен едва след втория тур на изборите.

Жалба е подал и кандидатът за кмет от ГЕРБ на димитровградското село Крепост Петър Митев. Той оспорва резултата от изборите, които още на І тур са излъчили кмет на селото. Това е Димитър Белчев от ПП „Земеделски народен съюз“. Той е спечелил с резултат 50,06%. Разликата в гласовете между него и останалите четирима кандидати за управници на селото е само 1 глас.

Постъпили са и три жалби за касиране на изборите за общински съветници. Две от тях са за Хасково и са депозирани от ПП „Екогласност“ и ПП „Атака“. Има депозирана жалба и за избора на съветници в Симеоновград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button