Любопитно

Почетният гражданин на Димитровград Владимир Пенев в две изложби

„Уроци по изкушения“ e наречена поредната самостоятелна изложба на Владимир Пенев, почетен гражданин на Димитровград.

В пловдивска галерия авторът представя подбрани картини от различни цикли от своето творчество с акцент върху еротичната тематика. В художествения свят на Пенев естетика и еротика се срещат в елегантен синтез, казва за неговото творчество проф. д-р Артур Маер.

Владимир Пенев участва в още една нова изложба в музей-галерия в София. Експозицията „Заедно“ е в памет на Светлин Русев. През 1981 г. се дипломира първият випуск на преподавателя в Художествената академия акад. Светлин Русев, в който е и Пенев. Една от трите му картини е по стихове на баща му Пеньо Пенев – от „Дни на проверка“.

От 1983 г. до днес Владимир Пенев е автор на над 30 самостоятелни изложби в България и чужбина – в Германия, Англия, Португалия, Испания, Италия, Холандия, Швейцария, Австрия, Франция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button