Хасково

Килим „Трафик“ и банани за изрядни шофьори и пешеходци

ДемонстрациятаДецата от ОДЗ №18 в кв. „Ручока“ показаха, че познават правилата за движение. Това стана по време на демонстрация в забавачката, която е част от националната инициатива „Десетилетие за действие по безопасност на движението“, чиято цел е през следващите десет години да се увеличат действията и усилията на държавите за преодоляване на кризата, свързана с безопасността на движението по пътищата.

„Обучението по Безопасност на движението по пътищата е приоритет в нашата градина. Всички педагози отчитаме важността на факта, че когато децата излязат на пътя трябва да имат необходимите знания и умения.“, каза директорът на градината Гергана Бойчинова. Тя припомни, че през май е приключил І етап от обучението на малчуганите, а днес стартира ІІ-ят. „Обучение и забавление вървят ръка за ръка при нас„, коментира тя.

Така чрез песни и игри децата показаха, че познават видовете знаци – предупредителни, забранителни, задължителни и указателни. Демонстрираха, че отлично могат да се справят на пътя и като пешеходци, и като шофьори.

За доброто си представяне от Регионалната здравна инспекция те получиха килим „Трафик“, с който могат на закрито да затвърждават правилата за улично движение и банани – в унисон със здравословното хранене в детските градини.

Демонстрацията Демонстрацията
Демонстрацията Демонстрацията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mama
mama
01.11.2011 21:51 21:51

Nie sme 6tastlivi roditeli, 4e ima koi da nau4i decata ni na tezi ne6ta!

Back to top button