Любопитно

„Пътуване към Космоса“ в димитровградския планетариум

Астрономическото състезание „Пътуване към Космоса“ се провежда за втора поредна година по инициатива на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград, съобщават от общината.

То беше открито от кмета Иво Димов. Градоначалникът поздрави директора на Планетариума Димитър Кокотанеков и присъстващите за насърчаване интереса към астрономията и стремежа към повече знания. Димов пожела успех на участниците и подчерта ролята на Планетариума в образователния процес за децата.

В състезанието участват ученици от 5 клас от девет димитровградски училища – ОУ „Пенчо Славейков“, ОУ „Алеко Константинов“, СУ „Любен Каравелов“, ПМГ „Иван Вазов“, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Димитър Матевски“ – Меричлери, ОУ „Христо Ботев“ – село Крепост и ОУ „Васил Левски“ – село Ябълково.

СъстезаниеУчениците се състезават по материала от пети клас по предмета „Човека и природата“. Състезанието включва шест въпроса, като някои от тях са под формата на игра, в която трябва да покажат познанията си по астрономия в рамките на час и половина.

Състезанието има за цел да популяризира науката астрономия сред учениците от 5 клас, както и да затвърди и обогати техните знания за Космоса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button