Спорт

17-годишният Стелиян ще се състезава за медалите на световните игри на Спешъл олимпикс

17-годишният Стелиян Гюзелев от Любимец е сред 40-те състезатели от България, които ще участват на световните игри на Спешъл олимпикс през юни в Берлин.

Момчето е единствен представител от Хасковска област и ще се състезава за медалите в три дисциплини в леката атлетика – 100 метра бягане, дълъг скок и щафета. Днес Стелиян направи демонстрация на своите умения на стадион „Младост“ в Хасково под аплодисментите на своите приятели от Центъра за специална образователна подкрепа „Стефан Василев“ в Свиленград.

СъстезаниеНа стадиона бяха неговите учители и треньори. Националният треньор Димитрия Халилянова каза, че е много доволна от старанието и положените усилия от Стелиян. Тя е сигурна, че той ще успее да спечели медал. „Там, където отиваме, заедно се побеждава. Това са нашите деца, които имат хъс и кураж за успех“, каза още Халилянова, която връчи подаръци на момчето от хасковския клуб „Атлетик“.

СъстезаниеСтелиян получи подаръци и поздравления от заместник-областния управител Мартин Узунов, заместник-кмета на Свиленград Анелия Георгиева и председателя на общинския съвет на Свиленград Георги Еленков, който каза, че от общината ще отпуснат финансови средства за участието момчето на световните игри в Германия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button