Регион

Разрешиха ползването на новите трасета на Капитан Андреево

Издадено е разрешително за ползване за първия етап на входните трасета на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от МРРБ.

Днес регионалният министър арх. Иван Шишков връчи документа на директора на Агенция „Митници“ Павел Геренски и посочи, че граничният пункт вече е разширен с нови две гишета.

ГКПП „Капитан Андреево“ е вторият най-натоварен сухопътен митнически пункт в света, обясни директорът на митническата администрация. Миналата година тежкият автомобилен трафик беше почти 1 млн. обработени превозни средства. Темпът на нарастване на трафика в последните 5 години е с около 10% годишно, което предполага спешни и ефективни действия от страна на цялата държавна администрация, каза той.

Първите две трасета плюс едно спомагателно на ГКПП и митнически пункт вече са факт. Предстои официалното откриване и пускане в експлоатация. Това влече след себе си повишаване на пропускателната способност. „Капитан Андреево“ е вратата на ЕС с Близкия и Средния изток, отбеляза Павел Геренски и допълни, че към края на септември се предвижда завършване на втората част от реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button