Спорт

Скороходци и туристи на състезание край Мезек

Инициативен комитет организира днес полумаратон в околностите на свиленградското село Мезек по случай Деня на Земята.

Първото издание на „Мезек рън“ става факт с финансовата подкрепа на община Свиленград и усилията на много доброволци. Състезателите ще стартират от Мезек, ще стигнат връх Шейновец и ще се върнат обратно. Няма да има времеви норматив за преминаване.

„Трасето е своеобразен мост на времето, виещo се в гори от дъб и габър. Обещаваме ви много приятни изживявания и кулинарни изненади на финала. Приветстваме всички скороходци и туристи, които искат да участват“, казват организаторите. Всеки завършил ще получи специален медал от рециклирана пластмаса. Другото екопослание е, че състезателните номера са изработени от текстилни отпадъци.

МезекПредвидено е и мини трасе с дължина 5 км. То е подходящо за начинаещи и непълнолетни.
Целта на „Мезек рън“ е да обогати традициите в региона и да ги популяризира, заставайки зад идеята за устойчиво съжителство с природата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button