Хасково

Вандали проникнаха в зоопарка в Хасково, пуснаха 18 кошути на свобода

Неизвестни са срязали тази нощ оградата на зоопарка в хасковския парк „Кенана“. Те са свалили три части от мрежата, след което са срязали с ножовка част от загражданията от клетката на кошутите.

За вандалския акт се е разбрало рано тази сутрин, когато нощният пазач е заварил 18 кошути извън клетката им. Повечето от животните са раждани тук и затова не са се разбягали в гората, обясни днес директорът на зоопарка Валентин Ахтаров.

Кошутите са прибрани и е подаден сигнал до полицията. Засега извършителите не са задържани и се издирват. Мястото е оградено с ленти, а клетката е възстановена, но още личат следи от взлома.

Зоопарка
Валентин Ахтаров

Не е ясно каква е била целта на апашите. Ахтаров предполага, че са искали да ги откраднат за храна. Той не изключва деянието да е извършено и от някой психически лабилен, защото преди време са били отровени семейство кенгуру в Хасково, хипопотам в София и животни в други зоологически градини.
„Лошото е ако следващият път някой пусне лъвовете или тигрите. Тогава ще е по-интересно!“, допълни той.

Днес стана ясно, че при едно от бягствата на вълчицата от хасковския зоопарк преди време също е имало човешка намеса. Била е срязана клетката и е била оставено месо като примамка. Тогава около клетките на хищниците са били монтирани 5 камери за видеонаблюдение.

Мястото, където сега е срязана оградата, не е под видеонаблюдение и не е осветено. Извършителите са имали информация за това и не са забелязани, смятат от ръководството на зоокъта. Предстои монтирането на допълнителни камери.

Заловената вчера вълчица на Кенана избяга от клетката си в зоопарка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Димитров К9 police dog
Янко Димитров К9 police dog
22.04.2023 13:40 13:40

По следите съм на тези вандали

гергана
гергана
23.04.2023 14:02 14:02

браво янко, ти си най добрият. никой не може д се изплъзне от твоя нюх

Е.П.
Е.П.
22.04.2023 15:17 15:17

Какъв човек трябва да си,че с безмозъчната си глава да мислиш само такива неща!?Ами вземете измислете нещо например да почистите около клетките (Самоинициативно)засадете цветя направете просто добрина! Толкова ли е трудно да бъдете добри!?

Антимангал
Антимангал
22.04.2023 17:05 17:05

Т’ва са някви мангали пак. Всички асоциални чернилки да се изселят.

Back to top button