Хасково

Александра Атанасова спечели бронзов медал на олимпиадата по лингвистика

Александра Атанасова от хасковската ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ се класира на трето място на Националната олимпиада по лингвистика, съобщават от гимназията.

Талантливата ученичка спечели бронзов медал във възрастовата група 9 клас. Състезанието се проведе в Първа английска езикова гимназия в София.

Учениците работиха върху три задачи на чужд език, който не се изучава в училище. Това са предимно езици на малки народи, племена или умиращи езици.

ОлимпиадаРазсъждава се по устройството, граматическите структури и словообразуването. Целта е да се извлече най-много информация от дадения материал и да се разбере как всъщност се образуват думите и изреченията.

На олимпиадата участваха 120 ученици от страната.

Това е пореден успех за Александра. Преди две седмици тя зае четвърто място в своята възрастова група на Националната олимпиада по английски език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Jack Bauer
Jack Bauer
24.04.2023 20:39 20:39

Браво на умното и красиво момиче. Много успехи и за в бъдеще.

Back to top button