Хасково

Фотоизложба „Природата в моите очи“ в ПГТ „Александър Паскалев“

ИзложбаСъс стихотворението на Вазов „Отечество любезно“ бе открита фотоизложба – конкурс на тема “Природата в моите очи“ във втория от Паскалевите дни в Професионална гимназия по туризъм. Инициативата е част от националната програма „Участвай и променяй“ към Министерство на образованието, младежта и науката, която цели обучение в здравословен начин на живот и конструктивно поведение и изграждане на хармонични отношения с природата.

Тя е и една от многото прояви, включени в традиционните Паскалеви дни, с които се отбелязва патронния празник на училището- 7-ми ноември. В изложбата със свои фотографии участват 13 ученици от 8 до 12 клас с една и повече творби. Победителите от конкурса ще бъдат обявени и наградени на 7–ми ноември.

Утре програмата на Паскалевите дни включва състезание по хлебарство, демонстрация на асортименти за кетъринг и коктейли. На новите ученици от осми и девети клас ще бъде прожектиран филм за Александър Паскалев. Ще бъдат подредени изработени от ученици от 10 „г“ клас табла на тема “ Из света на хлебарството и сладкарството“ и ще бъде направена презентация на тема „Историята на хляба“.

Програмата за 7-ми ноември – патронния празник на училището, включва посещение на Паскалевата къща, състезания и награждаване на най-добре представилите се в различни организирани от училището конкурси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button