Регион

По проект учат родители и учители как да работят с деца със СОП

Община Димитровград„В хармония със себе си и света“ е името на проекта на Община Димитровград, който ще стартира до края на ноември.

Той е на стойност 384 хиляди лева, срокът за изпълнение – 25 месеца. 

В рамките на проекта ще бъдат обхванати 101 деца със специални образователни потребности, техните родители, 400 деца и ученици, на възраст от 3 до 15 години, както и 30 учители

Преподавателите ще преминат обучение по музикотерапия, театрално изкуство, рисуване, грънчарство и моделиране, керамика и апликиране, лечебна гимнастика, спортно ориентиране, баскетбол, тенис на маса, народна топка, футбол, карате, консултиране на родители, терапевтична езда, плуване в закрит и открит плувен басейн.  

Целта е на проекта е децата със специални образователни потребности да развият умения за работа в екип, да повишат езиковата си култура, да развият творчески възможности,  повишена мотивация за публична изява и признание.

Идеята е да се подобри психологическия климат в семейството на децата със специални образователни потребности, както и този в детските градини и училищата. Целта на проекта е свързана и  по-добра комуникация на родителите със собствените им деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button