Хасково

Паскалевци майсториха коктейли, хапки и кифли

СъстезаниятаДемонстрация на безалкохолни коктейли и асортименти за кетъринг представиха днес учениците от 11-ти и 12-ти клас на Професионална гимназия по туризъм „Алкесандър Паскалев“. 

Уменията си младежите показаха по повод патронния празник на училището – 7-ми ноември и традиционните Паскалеви дни.

Официални гости на днешните прояви бяха началникът на РИО-Хасково Иван Панайотов, началникът на отдел в РИО Иван Ванчев и старши експертът по професионално образование Дарина Станчева.

СъстезаниятаПред гостите, учители и ученици единадесетокласниците и дванадесоткласниците измайсториха освежаващи безалкохолни коктейли и разнообразни хапки. 

Малко по-рано се проведе и състезание по хлебарство между ученици от 11 „г“ клас.

Шестимата участници направиха по 10 кифли от различни видове, като 3 от тях трябваше да са с пълнеж и аранжировка по фантазия на майстора.

СъстезаниятаТримата най- добри получиха грамоти и награди. Учениците от професия „Хлебар- сладкар“ изгледаха с интерес и презентация на тема „Историята на хляба“, от която научиха любопитни подробности за направата на насъщния от древността до днешния съвременен хляб. 

На осмокласниците пък бе прожектиран филм за патрона на гимназията Александър Паскалев, представящ интересни факти за живота и делото на големия книгоиздател от Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.11.2011 14:33 14:33

Някои напват и пийват,други гледат…

Back to top button