Любопитно

Над 600 участници на Националния фестивал на камерния танц в Хасково

Над 600 участници се очакват на 20-ото издание на Националния фестивал на камерния танц в Хасково, който ще се проведе от 28 до 30 април.

На сцената в Младежкия център ще се изявят 38 колектива от 18 града в региона и страната. Освен традиционните участници има и 7 нови колектива.

„Това е една от емблематичните инициативи в Културния календар на Община Хасково и за нас е чест, че по повод юбилея Фестивалът на камерния танц вече е и със статут на международен“, каза при представянето на програмата заместник-кметът Мария Вълчева. С провеждането на XX издание се дава старт и на международния статут на фестивала. На хасковската сцена ще танцува за първи път 9-годишна изпълнителка от Южна Корея.

Пресконференция„През тази година дните за провеждане на Фестивала съвпадат и с Международния ден на танца – 29 април. Това допълнително стимулира участниците и организаторите в танцовия форум да покажат най-добрите си постижения“, подчерта Вълчева.

Директорът на Младежки център Катя Демирева съобщи, че всяка година на хасковския фестивал се представят нови сценични продукти, които хореографите подготвят специално за гостуването си тук. Осигурени са 720 медала, 240 купи, грамоти, дипломи и Купа на кмета.

Официалното откриване на Фестивала на камерния танц е на 28 април от 15 часа в залата на Младежкия център. Кулминацията на първия фестивален ден е концертът на Фолклорен ансамбъл „Пирин“ – Благоевград, който ще е от 18 часа. Всички прояви в рамките на фестивала са с вход свободен.

ПРОГРАМА
XX НАЦИОНАЛЕН И I МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА
КАМЕРНИЯ ТАНЦ – 2023Г.
ГР. ХАСКОВО

28 април /петък/
БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ
14:30 ч. – 15:00ч. – Регистрация и техническа репетиция
15:00 ч. – Откриване на фестивала и I-ви Състезателен концерт
17:30 ч. – Награждаване на Български народни танци
18:00 ч. – Концерт на танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Пирин“ – Благоевград.

29 април /събота/
КЛАСИЧЕСКИ ТАНЦИ
9:00ч. – 9:30ч. – Регистрация и техническа репетиция
9:30ч. – II-ри Състезателен концерт
14:30ч. – Награждаване на Класически танци

29 април /събота/
ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИ
15:00 – 15:30ч. – Регистрация и техническа репетиция
15:30ч. – III-ти Състезателен концерт
19:00ч. – Награждаване на Характерни танци

30 април /неделя/
СЪВРЕМЕННИ ТАНЦИ
9:00ч. – 9:30ч. – Регистрация и техническа репетиция
9:30ч. – IV-ти Състезателен концерт
14:00ч. – Награждаване на Съвременни танци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button