Регион

Дянков ще зарадва кметовете с писмо да режат щатове

Симеон ДянковСледващата седмица новоизбраните кметове на общини в България ще бъдат зарадвани с писмо от финансовото ведомство с предупреждение да оптимизират администрациите си. Това заяви министър Симеон Дянков край село Капитан Андреево, където даде старт на строителството на 3,4-километрово трасе от магистрала „Марица“.

Дянков отрече това да е ултиматум, но заяви, че ако кметовете не съкратят 15% от служителите си по примера на държавата, не трябва да искат пари от него.

Симеон ДянковСледващата седмица министерството на финансите ще внесе предложение за закриване на Държавния резерв, каза още Дянков. Той заяви, че структурата не била ефектива, а харчела по 80-90 милиона лева годишно. Така щели да се освободят и още 600 щата.

Зърнопроизводителите не трябва да са единствените, които да печелят от държавния бюджет, заяви още вицепремиерът и каза, че тази година ще се дадат 60 милиона лева на животновъдите и растениевъдите.

По повод недоволството на редица министри от орязаните бюджети на ведомствата им Дянков заяви, че никой не се е родил министър и че в държавата има и други работни места.

Симеон ДянковТрасето от магистрала „Марица“, чието строителство започна днес, ще свърза аутобана с граничен пункт „Капитан Андреево“. Възложител на обекта е Министерството на финансите.

Преди да даде старта на строителството му Симеон Дянков се е срещнал с турски бизнесмени и представители на тамошната администрация, с които е обсъдил проблемите с визите. Той обаче заяви, че България няма да либерализира издаването на визи на турски граждани преди южната ни съседка да престане да създава проблеми на българските превозвачи.

Вижте какво каза Симеон Дянков във видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button