Хасково

Хасковски деца – призьори на национален конкурс „Родолюбие“

Наградените децаМая Генева и Десислава Господинова са призьори от ХІХ Национален ученически конкурс „Родолюбие“, съобщават от школата по Етнография към Младежки център – Хасково.

Състезанието се организира от Национален клуб „Родолюбие“ със съдействието на Министерството на образованието, Историческия факултет на СУ „Св. Климент охридски“ и Синдиката на българските учители.

За реферата си „Обредният хляб и празниците на българите от с. Ябълково“ петокласничката Мая Генева зае първо място в нейната категория. Тя получи и специалната награда на Националния дворец на децата за изключителната си работа.

Шестокласничката Десислава Господинова пък взе първа награда за реферата „Една велика българска победа – Клокотнишката битка 1230 г.“. Деси получи и поощрителна награда за презентацията си „Велики български будители“.

Деветокласничките Нели Недева и Петя Чоева се завърна с поощрителни награди за рефератите си „Една българка покори света“ и „Жените в българската авиация“.

Националният конкурс „Родолюбие“ е включен в националния календар за извънучилищните изяви през учебната 2010/2011 година и в програмата на МОМН за насърчаване на творческите способности на децата. Това е основание Мая Генева и Десислава Господинова да кандидатстват за едногодишни стипендии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button