Регион

Димитровградската болница излезе на печалба с нови медици и оборудване

МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград получи 50 чисто нови болнични легла, съобщават от общината.

С новата придобивка по проекта „Интелигентна медицина“ е напълно обновена легловата база на нервно и вътрешно отделения. Леглата са съвременно медицинско оборудване с удобство за пациентите.

„За последната една година общинската болница показва завидни финансови резултати и обновяване. От болница със задължения и пред фалит преди дванадесет години, сега за първи път МБАЛ „Св. Екатерина“ отчита печалба в размер на 45 000 лв. за 2022 г. И не само това, за миналата година са разходвани 60 000 kWh електроенергия по-малко. Всичко това е в резултат на добри управленски решения, които управителят д-р Алдин Карагьозов показва“, каза кметът Иво Димов.

Управителят на болницата д-р Карагьозов подчерта, че тези резултати са възможни благодарение на съвместната работа и подкрепа от страна на общината и в лицето на кмета Иво Димов.

Болница„Наред с модернизацията на болницата и подобряване на инфраструктурата, имаме и привлечени нови млади специализанти – пулмолог, невролог и очни болести. Привлекли сме и две новозавършили медицински сестри и една акушерка, с което увеличаваме и сестринския персонал. Това са млади хора с желание за работа. На договори към болницата сме привлекли да работят и двама от най-добрите ортопеди в областта д-р Генов и д-р Петров. С всичко това се стремим да подобрим качеството на обслужване на пациентите“, допълни д-р Карагьозов.

С цел удобство на пациентите и оптимизацията на работа е подобрена значително и организацията при приема на болен. Нова регистратура поема пациентите още на входа, от където те са обслужвани и транспортирани до отделенията. На място ще се извършват и вземанията на кръв, които се обработват в болничната лаборатория. Лабораторията също е модернизирана с нова апаратура и оборудване по проекта Смарт Мед.

Напълно обновено е и прилежащото дворно пространството на болницата с обособени 39 паркоместа и 9 за инвалиди. От южната страна, където е централният вход е направен нов паркинг за удобство на пациентите и са изградени две нови рампи за транспортиране на болнични легла и удобство на болни със специални изисквания и приемане на спешни пациенти. Рампите са със система с датчик против обледеняване при ниски температури. Цялото пространство е облагородено с нови тротоари, пейки и кошчета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button