Любопитно

Дебютантите засадиха дърво в алея „Южна пролет“ в парк Кенана

51-ят атласки кедър посадиха в алея „Южна пролет“ в парк „Кенана“ младите участници в националния конкурс за дебютна литература в Хасково, съобщават от общината.

Те бяха водени от поетесата и член на журито Ели Видева. Haskovo.info припомня, че алея „Южна пролет“ беше създадена през 2022 година по повод 50-годишнината на конкурса. Тогава бъдещите звезди на българската литература посадиха 50 кедъра и поставиха паметен знак на мястото. Всяка следваща година алея „Южна пролет“ ще се разраства с ново дърво, увери заместник-кметът Мария Вълчева.

По-късно дебютантите се срещнаха за първи път с журито с председател акад. Владимир Зарев. „Между 30-те предложени заглавия има няколко книги и в поезията, и в прозата, които смело мога да нарека литературни явления“, каза той и подчерта, че вижда по-висок професионализъм сред младите автори.

„Усеща се по-високата степен на самоконтрол, самокритичност и отговорност на младите писатели и поети. В сравнение с други години днес имаме много повече истински талантливи, зрели творби и много по-малко графомания“, обобщи акад. Зарев.

ДървоВ 18 часа в ДКТ „Иван Димов“ Теодора Димова ще представи книгата „Не ви познавам“, а словото ще е на Митко Новков. От 19 часа отново в театъра Костадин Костадинов ще представи романа си „Ловецът на пеперуди“, носител на литературната награда „Хеликон“, слово Мирела Иванова.

Залесиха 50 дръвчета в Алея „Южна пролет“ на Кенана

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кУренякъ
кУренякъ
27.04.2023 14:30 14:30

Е и?Преди да тръгнат по гората някой попита ли КМЕТЯ дали е пръскано против ПАРАЗИТИ,щото не е…А иначе Дим.градският вече е пръскал два пъти…

Back to top button