Хасково

Разширяват централните гробища на Хасково

Заради усвоена територия на Централните гробища в Хасково се предвижда тяхното разширяване. Искането е от управителя на „Обреден дом“.

Непосредствено до гробищата се намира нива и път, които са собственост на общината. Изисква се провеждането на процедура по смяна на предназначението на имотите. Обслужването ще е с новопроектирана алейна мрежа.

За двата нови имота е изготвен хидрогеоложки доклад за проучване нивото на подпочвените води, с което се доказва, че новите терени отговарят на здравните изисквания към гробищните паркове.

ГробищаС решение на земеделското министерство е утвърдена площадка за проектиране. Изработен е ПУП, като проектът е съобщен на заинтересованите лица и няма възражения.

Остава на сесията в петък общинският съвет да одобри проекта за изменение на подробния устройствен план, с което да стане възможно разширяването на гробищата.

Гробища

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлийка
Хасковлийка
27.04.2023 20:02 20:02

Кога на Обреден дом ще им хрумне да предложат стена за погребване на урни! Или, там няма още озарение за такава идея!

Back to top button