Хасково

Ученици събраха 1500 лева за трапезария за деца

Набирането на средстватаБлизо 1500 лева събраха ученици от 9 хасковски и 2 харманлийски училища по време на кампанията „Бъди един от 90 000“ в чест на 90-годишнината от основаването на Български младежки червен кръст. 

Набирателни касички, обозначени със знака на БЧК, бяха поставени в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“,
ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, СОУ „Васил Левски“, СОУ „Христо Смирненски“, ОУ „“Шандор Петьофи“, ГПЧЕ „Проф. Д-р Асен Златаров“, ФСГ „Атанас Буров“, СОУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Св. Иван Рилски“ и харманлийските школа СОУ „Неофит Рилски“ и ОУ „Иван Вазов“    

Благотворителната инициатива стартира с началото на учебната година. Целта бе да се съберат средства, които да бъдат предоставени за програма „Топъл обяд“. Така ще може да се осигури всеки учебен ден обяд на децата, които са в тежко социално положение.   

Кампанията е и една от формите, чрез които от Българския младежки червен кръст се борят срещу отпадането в училище, тъй като, за да бъдат обхванати от програмата, децата трябва да посещават учебни занимания. 

Всички училища от областта, които се включиха в инициативата, получиха благодарствени писма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.11.2011 19:26 19:26

ех тъзи наска начи мн хубавка

Back to top button