Хасково

Гимназията по туризъм почете патрона си Александър Паскалев

Празник

Гергана Николова

Със състезания и награждаване на най-добрите в различни конкурси Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбеляза днес своя патронен празник. На 7-ми ноември преди 132 г.в Хасково е роден видният български книгоиздател Александър Паскалев. 

Първа награда в конкурса за есе на тема „Хората- еднакви и различни“ взе Гергана Николова от 12 „А“ класа, втора е Гергана Трендафилова от 9 „А“, а трета в същия конкурс е Анжелина Рашева от 10 „А“ клас. Поощрителни награди бяха връчени на осмокласничката Росица Добрева и дванадесетокласника Димитър Георгиев.  

Като най-добри във фотоконкурса „Природата в моите очи“ бяха наградени Глория Димитрова от 10 „А“ клас, Ивана Иванова от 9 „А“ и Ивелина Атанасова от 10 „А“ клас. Изложба с фотографиите от конкурса бе подредена на 3-ти ноември, вторият от традиционните Паскалеви дни, които съпътстват патронния празник на училището. Още 10 млади любители на фотообектива получиха поощрителни награди, а колективна награда взе целият 12 „Д“клас. 

бласт Варна, Бургас и Дибрич, Копривщица, крепостта Царевец, храм-паметникът „Александър Невски“, Рилските езера, Чудните мостове, Рилският и Бачковският манастир, Белоградчишките скали бяха само част от забележителностите, представени в състезанието за презентации между 9 „А“ и 9 „Б“ клас на тема „100-те национални туристически обекта“.  Журито връчи две първи награди- на Мария Висилева и Ивана Иванова от 9 „А“, две втори награди- на Делчо Спасов от 9 „Б“ и Жулияна Генева от 9 „А“, и две трети награди- на Иван Жечев и Дияна Димитрова от 9 „Б“ клас.

Посещение на Паскалевата къща и спортни състезания бяха също част от днешните празнични прояви. Учениците засадиха и хризантеми в двора на Паскалевата къща.

 

Празник

Наградените в състезанието за презентации
 

Празник

Наградените във фотоконкурса
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button