Хасково

Откриха модерен учебно-демонстрационен център в ПГДС

Модерен учебно-демонстрационен център беше открит днес в хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Той е дарен от австрийска компания и предлага последните технологични решения за работа на гимназистите. Фирмата е предоставила безплатно софтуер и елементи от производството. Подобни центрове има в Лесотехническия университет в София, професионална гимназия в Пловдив, като се планира следващият да е в Русе.

Компанията е сред най-добрите в производството на мебелен обков и от гимназията вярват, че центърът ще подпомогне изключително много обучението по теория и практика на ученици. Благодарение на наученото те ще са в крак с новите тенденции и ще са конкурентни на пазара.

ПГДСВ Хасково беше представителят на дружеството Иван Иванов. Той е и в журито на Националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“, на което домакин е гимназията. В комисията, която ще оценява ученици са още доцент Павлин Вичев от катедра Дървообработващи машини в Лесотехническия университет и Елена Желязкова, която е член на управителния съвет на браншовата камара.

ПГДСДнес бяха посрещнати отборите от страната, които участват в престижното състезание. Всички бяха приветствани директора Маргарита Топалова. Сред официалните гости беше заместник-кметът Динко Тенев.

ПГДСПрофесионалната надпревара между най-добрите отбори мебелисти ще се проведе утре в Регионалния исторически музей в Хасково. Участват 10 отбора от по трима ученици. В хасковския тим са Даниел Маджаров, Мартин Георгиев и Атанас Христов. Те ще представят своите предварително изработени мебели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button