Спорт

14 медала за „Торнадо“ и „АидаНет Вадо-рю“ от Национална купа Хасково

КаратетоТри златни отличия спечелиха каратистите от двата местни клуба „АидаНет Вадо-рю“ и „Торнадо“ за Национална купа Хасково за деца и юноши и девойки младша възраст. Надпреварата се проведе през уикенда в зала „Дружба“. В нея участваха 261 състезатели от 21 клуба.

Две златни отличия от общо 8 медала е равносметката на клуб „Торнадо“. Те са за Александър Христов и Росен Вълчев, които грабнаха златото на ката в своята категория. 

Христов си тръгна с още един медал от Национална купа Хасково за деца и юноши и девойки младша възраст. Той се окичи със среброто на кумите в категорията до 40 килограма. При момчетата, но в следващата категория, Христо Дойчев се нареди трети.

КаратеПри момчетата, родени през 1999 г., на ката втори се класира Николай Стефанов. Неговата близначка Габриела е трета. Тя има и сребро на кумите – категория 42 кг. Георги Георгиев от „Торнадо“ в същата дисциплина е трети.

1 златен и 5 бронзови медала спечелиха възпитаниците на карате клуб „АидаНет Вадо-рю“ от Национална купа Хасково за деца и юноши и девойки младша възраст.

Златото взе Теодора Павлова, която стана шампионка на ката. Тя грабна и бронз на „кумите“ в индивидуалната надпревара в категория 50 кг. В същата дисциплина съотборниците й Петър Ангелов /45 кг/ и Никола Иванов /40 кг/ се класираха трети. С бронзови медали в състезанието на „ката“ се отличиха Васил Ривов и юношеският тим на „АидаНет Вадо-рю“ в състав: Петър Ангелов, Васил Ривов и Никола Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button