Хасково

20 трудови злополуки за година в Хасковска област

20 трудови злополуки са разследвани през миналата година в Хасковска област, сочи отчетът на директора на Инспекцията по труда Кирчо Кирев на заседание в областна администрация по повод Световния ден за безопасност и здраве при работа.

За периода са извършени общо 1 255 проверки в региона, при които са констатирани 5 455 нарушения на трудовото законодателство. Приложени са 5 341 принудителни административни мерки. Установени са 73 случая за работа без трудови договори. Съставени са общо 294 акта.

Областният управител Красимир Ангелов призова работодателските организации да спазват условията на труд с цел предотвратяване на инциденти.

Областна администрацияСлед заседанието Ангелов поднесе цветя пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки пред сградата на НАП – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button