Хасково

9 месеца затвор за дрогиран шофьор, опитал да подкупи полицай с 200 евро

9 месеца затвор при първоначален общ режим и глоба от 700 лв. получи от Хасковския окръжен съд 37-годишен шофьор.

Той е признат за виновен, че на 22 август миналата година в Харманли се е опитал да подкупи с 200 евро полицай, който го е спрял за проверка. Той е шофирал след употреба на метамфетамин и е държал близо грам от наркотичното вещество.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

По друго дело 22-годишен мъж с турско и френско гражданство получи година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок и 10 000 лв. глоба за контрабанда на 922.80 грама златни накити за 118 118 лв. през ГКПП „Капитан Андреево“. Престъплението е извършено на 22 декември миналата година.

Присъдата е след споразумение и не подлежи на обжалване и протест.

Хасковският съд задържа и 42-годишен турски гражданин, който е издирван от властите в Германия за опит за убийство и причиняване на тежка телесна повреда. За това престъпление го грози до 15 г. затвор. Той е арестуван на 26 април на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да влезе в страната.

На 1 януари в Хамбург след физическа саморазправа той е извадил револвер и стрелял няколко пъти срещу двама души, след което е избягал.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button