Хасково

Окончателно: ВКС оправда Георги Иванов по делото „Дусман“

Г. Иванов и адвокатът му Р. АпостоловаВърховният касационен съд оправда кмета на Хасково Георги Иванов по делото „Дусман“, по което той бе обвинен, че е получил подкуп по банков път. Решението на върховните магистрати е от вчера. То потвърждава присъдите на предишните две инстанции – на Пловдивския апелативен съд от февруари тази година и на Хасковския окръжен съд от юли 2009 година.

По делото подсъдим бе и управителят на фирма „Дусман“ Тошко Борисов, когото ВКС също оправдава.

Иванов бе обвинен в това, че през декември 2003 година е получил в банковата си сметка 5 000 лева от фирмата, снабдяваща с храна детските и социални заведения в общината. По документи парите са дарение за предизборната кампания, но са преведени след вота. Градоначалникът е разбрал за тях през 2008 г. и ги е върнал на фирмата заедно с начислените лихви.

Кметът Георги Иванов беше обвинен, че е предоставил общински микробуси на фирма „Дусман“. В хода на делото стана ясно, че двата буса „Форд“ не са били дадени безвъзмездно, а срещу заплащане на горивото, поддръжката и заплати на шофьорите, които са били назначени в общинската администрация. Автомобилите са били използвани от „Дусман“ само за доставка на храна в детските градини, а през останалото време са служили на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ивана
Ивана
08.11.2011 12:42 12:42

Много широка и доволна усмивка,та този ли заслужаваше най много да е кмет на Хасково след толкова дела…….

аааааааааааааааа
аааааааааааааааа
08.11.2011 13:14 13:14

ХАХАХАХАХАХА БРАВО НА ГОЧООГЛУ!!!АМИ ТОЙ ЩЕ Е КМЕТ Я!ХАСКОВО Е ЦИГАНСКИ ГРАД,И НЕГО ГО ИЗБРАХА ЦИГАНИТЕ И ТУРЦИТЕ!ТОВА Е КМЕТА КОЙТО ЗАСЛУЖАВА ХАСКОВО!

циганин
циганин
08.11.2011 14:29 14:29

Ех, колко мъка има по света и най-вече сред загубилите изборите. Но не ви е виновен Хасан, а вашата политика.По-скоро- липсата на такава.

Анонимен
Анонимен
08.11.2011 17:22 17:22

Р У Н Г Е Л-Узунжовски…

Българи
Българи
08.11.2011 18:42 18:42

Нашето семейство Стоянови гласува за Георги Иванов

Back to top button