Хасково

ХАС: Делчо Митев остава кмет на село Брягово

Делчо МитевКасиране на изборите в село Брягово няма да има, реши Хасковският административен съд. Жалба срещу вота бе подадена от кандидата за кмет на селото от ГЕРБ Петрана Василева. Тя загуби на първия тур на изборите с 44 гласа, а досегашният кмет Делчо Митев постигна резултат от 56,51%. 

В жалбата се посочва, че след края на изборния ден имало спор за 8 недействителни бюлетини, които били отчетени за действителни, както и че изборният ден е бил прекъсван поради липса на бюлетини. Твърди се, че по молба на охраната е имало неправомерно изнасяне на изборните книжа от секционната избирателна комисия в деня преди вота, тъй като по-лесно щели да бъдат съхранявани в кметството.

Съдът обаче реши, че при провеждане на избора за кмет на Брягово не са допуснати нарушения, които биха могли да променят резултата от вота. Затова потвърди решението на Общинската избирателна комисия за избор на кмет на селото. Съдът определи още Петрана Василева да заплати на Делчо Митев направените по делото разноски в размер на 200 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Междувременно са постъпили още две жалби за касиране на изборите в общината. От Коалиция „За Хасково“ оспорват избора на кмет в селата Елена и Клокотница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button