Любопитно

Голям хоров концерт за инициативата „България пее“ в Хасково

Голям хоров концерт се състоя снощи в залата на хасковското Народно читалище „Заря-1858“. Той бе част от националната инициатива на Български хоров съюз „България пее“, която се провежда за седми път.

За три дни в цялата страна ще има 22 концерта с участието на над 80 певчески формации. На сцената на читалището в Хасково показаха своето изкуство хор „Лира“ при ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ с диригент Елена Шопова и пианист Димитрия Георгиева, народен хор и оркестър на ПАНПТ „Китна Тракия“ при Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ с ръководител Росица Делева, детски хор „Орфей“ при „Младежки център“ с диригент Елена Цветкова и пианист Ирен Капеловска, смесен хор „Славей“ при Народно читалище „Дружба“ – Харманли, с диригент Красимир Чанов и пианист Галина Терзиева и смесен хор „Родна песен“ при читалище „Заря – 1858“, с диригент Мартин Антонов и пианист Делчо Вълков.

В програмата прозвучаха произведения от различни композитори и епохи, подбрани за всеки вкус и изпълнени с професионализъм. Формациите получиха диплом от БХС за участие и популяризиране на хоровото изкуство и подаръци от Община Хасково.

КонцертСекретарят на хоровия съюз благодари на общината и на читалището за съдействието и подкрепата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button