Регион

Настоящ и бивш кмет пробваха чиновете в новооткрития Център по природни науки

Откриването на кабинетаЦентър по природни науки бе открит днес в ЕГ „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград. Стойността на новата придобивка е 178 500 лв. 

137 000 лева от тях са осигурени от Фондация „Америка за България“, 39 000 лева – от община Димитровград.

Центърът по природни науки обхваща четири класни стаи. Те са превърнати в модерно оборудвани кабинети по химия, биология  и физика, както и съвременна лаборатория за опити. Проектът стартира преди година, а реконструкцията приключи в началото на лятото, когато в центъра се проведе ученическо състезание.

От новата придобивка на димитровградската езикова гимназия ще могат да се възползват и ученици от други училища при провеждане на значими мероприятия от общински и национален мащаб.

По време на откриването на центъра кметът на Димитровград Иво Димов и председателя на Общинския съвет Стефан Димитров се върнаха в ученическите си години. Един зад друг на чиновете в един от кабинетите те наблюдаваха демонстрация на интерактивната дъска, която има достъп до интернет.

Откриването на кабинета Откриването на кабинета
Откриването на кабинета Откриването на кабинета

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button